Lt Konture organizira putovanje Hrvatskom namijenjeno ljubiteljima prirode i kulturnih znamenitosti.

Vodimo vas u posjet skloništima za nezbrinute životinje, centrima za zaštitu ugroženih vrsta, nacionalnim parkovima i hrvatskim otocima Cresu i Krku. Naučite kako funkcionira sustav zaštite životinja i kako se razvija svijest o ulozi životinja u čovjekovu okruženju i odnosu čovjeka prema njima. Upoznajte prirodnu raznolikost unutrašnjosti Hrvatske i specifične lokalitete, istražite nepoznate dijelove lijepe naše i provedite vrijeme s entuzijastima koji su se posvetili zaštiti životinja.

U sklopu programa posjetit ćemo centar za zaštitu nezbrinutih životinja u Dumovcu, utočište za mlade medvjede u Kuterevu te oporavilište za bjeloglave supove na Cresu. U našem programu važna je uloga bogate kulturne baštine unutrašnjosti Hrvatske i otoka. Organiziramo razgled grada Zagreba s lokalnim vodičem, posjet dvorcu Stari grad Ozalj i Etno parku Trg gdje ćemo imati priliku vidjeti tradicijsku arhitekturu. Osluhnut ćemo i stoljetni mir starih vodenica u dolini Gacke u Lici te oživjeti jedan od starih obrta, mljevenje žita u staroj mlinici. Za kraj smo ostavili otok Krk, njegovu staru jezgru i Baščansku ploču vjerojatno najznamenitiji spomenik rane hrvatske pismenosti.

Biljna i životinjska raznolikost, autentična iskustva, traganje za ravnotežom između čovjeka i prirode glavna su obilježja ovog putovanja.

Pridružite nam se!